van 16 februari tem 01 maart 2020

ArtUp Lille – preview

van 01 december tem 31 december 2019

Small Formats

van 27 oktober tem 27 november 2019

two of a kind

Yvant THEYS & Romy VAN RIJCKEVORSEL

van 01 september tem 29 september 2019

Kieta NUIJ

RAFELS VAN DE ZIEL

gastkunstenaars: Nico DE GUCHTENAERE & Pieter VAN DE POL

van 28 juli tem 25 augustus 2019

van 26 mei tem 21 juli 2019

the Inner Soul

Candace CHARLTON – MEREL – Caroline WESTERHOUT – Margot HOMAN


Ogen als spiegels  van de ziel: in een reeks indrukwekkende portretten peilen vier ervaren kunstenaressen naar de diepste gevoelens van de mens.

In uiterst verzorgde, zeer goed overwogen en meesterlijk geschilderde composities probeert Candace CHARLTON (Zuid Afrika, 1968) het mysterie en de diepte van de menselijke psyche bloot te leggen.

Caroline WESTERHOUT (NL, 1970) gaat door middel van deformatie en perspectief op zoek naar de menselijke emotie, waarbij opvalt dat in al haar werken de ogen een prominente plaats innemen.

Aan de hand van een reeks momumentale schilderijen en in haar eigen typische grafitti stijl evoceert MEREL (B, 1954) dan weer de gevoelens van inwoners uit verre en  exotische continenten.

Beeldhouwster Margot HOMAN (NL, 1956) zoekt in haar sculpturen naar een evenwicht tussen strijd en aanvaarding, man en vrouw, emotie en berusting waardoor ze met haar werk als het ware een beeld oproept van de homo universalis.

van 27 april tem 19 mei 2019

Ulrike BOLENZ

Figuren im Raum


Ulrike BOLENZ is een Duits-Belgische kunstenares met een zeer eigen stijl die het midden houdt tussen traditie en experiment.
De hedendaagse symbiose tussen mens en machine staat centraal in haar werk. Mannen èn vrouwen –of zijn het hybride wezens?- worden afgebeeld op platen van plexiglas, een materiaal dat doet denken aan computer- of schermen van smartphones, terwijl de ruis, de pixels en de fragmenten van barcodes, verwijzen naar de vele technologische ontwikkelingen die vandaag vast onderdeel zijn van ons leven. Door haar installaties op te bouwen in verschillende lagen bedriegt ze het oog en creëert ze, net als een computer, de illusie van ruimtelijkheid.
Dat ze bovendien vlot en virtuoos overschakelt van de ene artistieke taal op de andere en van het ene medium op het andere is in deze tentoonstelling te zien aan een reeks indrukwekkende schilderijen die naast haar installaties en fotowerken tentoongesteld zijn.
Ulrike Bolenz geniet een internationale bekendheid. Haar werk is opgenomen in tal van binnen- en buitenlandse collecties.

Adres

Oostergemstraat 18
9850 Merendree
Belgium

 

Telefoon

0032(0)9 371 82 21
0032(0)476 67 30 61

Openingsuren

vrijdag // zaterdag // zondag
14u – 19u
andere dagen of uren op afspraak

 

 

 

 

 

 

E-mail

info@lievelambrecht.be

Contactpersonen

Lieve Lambrecht
Marc Campens