Margot HOMAN

°1956

Margot Homan werd geboren in Oss en volgde een opleiding aan de Academie voor beeldende vorming Tilburg, waar het haar verboden werd om figuratief te werken. Direct na haar afstuderen volgde ze haar artistieke roeping en ontwikkelde ze haar eigen figuratieve stijl naast het parttime lesgeven aan de sociale academie Markendaal Breda.

Sinds 1984 volgt ze haar artistieke passie volledig. Vanaf dat moment staat alles in haar leven in dienst van haar kunst. Beelden en leven onlosmakelijk met elkaar verbonden: een vanzelfsprekende symbiose. Met die gepassioneerde toewijding creëert Margot haar beelden tot in het subtielste detail, met eindeloos geduld tot ze hun eigen werkelijkheid zijn geworden. Identiteiten noemt ze die. Zo creëert kunst waarden in objecten.
De zoektocht naar een zo volmaakt mogelijke uitvoering in brons bracht haar in Pietrasanta (Italië) bij de bronsgieterij Mariani, waar zij van ieder beeld het gietproces begeleidt (Slow-Sculpting). Margot Homan woont en werkt in Tilburg, en Pietrasanta Italië, daar waar Homan ook de ruwe blokken voor haar marmeren beelden zoekt. Zij is sinds 2011 lid van de Royal British Society of Sculptors (RBS).

Sinds 1984 wordt haar werk in binnen-en buitenland geëxposeerd. Naast diverse museumtentoonstellingen worden haar beelden ook getoond op belangrijke beursen zoals: TEFAF Maastricht, Pan Amsterdam, Olympia Art Fair Londen Contemporary art fair London, Tokyo Art Fair.

Beelden van Margot Homan zijn te vinden op een aantal openbare plekken waaronder een 7 ton wegend marmeren beeld bij het Textiel museum. Daarnaast is het werk van Homan opgenomen in talloze particuliere en bedrijfscollcties zoals: ING collectie – Collectie van de Ende-Collectie Parlementsgebouw Den Haag-collecties Benetton en Barilla (Italië) en o.a. de gemeentes Amsterdam en Tilburg.

Adres

Oostergemstraat 18
9850 Merendree
Belgium

Blog

 

 

Telefoon

0032(0)9 371 82 21
0032(0)476 67 30 61

Openingsuren tijdens de tentoonstellingen

vrijdag // zaterdag // zondag
14u – 19u
andere dagen of uren op afspraak

 

 

 

 

 

 

 

E-mail

info@lievelambrecht.be

Contactpersonen

Lieve Lambrecht
Marc Campens