Kunst is mooi en het geeft vaak een extra touch aan het interieur. In onze huizen is een kunstwerk dan ook heel normaal. Het geeft rust en een bepaalde sfeer. Het mooie aan kunst is dat het een verhaal vertelt, op deze manier draag je ook iets uit.

Ook op het werk kan kunst een extra toevoeging zijn. Het is decoratief, inspireert en stimuleert mensen tot nadenken. Daarom is het vaak goed om kunst op het werk te voorzien. Het nodigt vaak ook uit tot goede communicatie. Het brengt veel en vaak hoef je het alleen maar op de juiste plek te hangen.

Maar hoe vind je het juiste kunstwerk? Wat voor kunst wil je? Wat zijn de voordelen van kunst op het werk? Allemaal vragen die in dit artikel worden beantwoord.

Waarom zou je kunst op het werk plaatsen?

Veel mensen vragen zich vaak af of kunst op het werk niet afleidt. Je kijkt tenslotte de hele dag naar het kunstwerk. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de plaats waar je het hangt of neerzet. In vergaderruimtes, werkruimtes en bezoekersruimtes kan het juist veel voordelen hebben. Het mooie aan kunst is dat het bijdraagt aan de sfeer.

Een goede sfeer is belangrijk en bevordert de werkprestaties. Het is daarom zeker aan te raden om eens over kunst op het werk na te denken. Bovendien is het vaak ook nog eens gezellig en zit je niet tegen een kale muur aan te kijken.

Wat zijn de voordelen van kunst op het werk?

Er zijn genoeg redenen op te noemen waarom je voor kunst op het werk zou kiezen. Een van de voordelen is dat het welzijn vaak beter wordt. Het is natuurlijk wel van belang dat je een kunstwerk kiest dat bij het bedrijf past.

Nog een bijkomend voordeel is dat kunst op het werk mensen inspireert. Het zet aan tot nadenken en mensen gaan op die manier anders aan het werk. Kunst bevordert daarnaast de creativiteit, dit zet aan tot anders denken.

Mensen gaan op deze manier hun geest gebruiken en zullen met creatieve ideeën en oplossingen komen. Verder brengt het vaak rust, al moet je dan wel een kunstwerk kiezen dat rust creëert. Verder is het ook nog eens dat je er iets mee uitdraagt. Zeker als je een kunstwerk kiest dat bij de visie van het bedrijf past. Daarnaast komt het ook nog eens professioneel over als je een nette en duidelijke sfeer creëert.

Fiscaal voordeel voor kunst op het werk

Een extra voordeel zit hem in het financiële plaatje. Als bedrijf kan je namelijk fiscaal voordelig kunstwerken huren. Je sluit dan een kunstleasing af voor een of meerdere werken en dit kan je als kost inbrengen in het kader van verfraaiingen van je bedrijfsgebouw.

Extra handig voor kunstminnende zaakvoerders: overweeg je om een kunstwerk voor jezelf aan te kopen? Dan kan je via onze galerie ook een kunstleasing combineren met een latere aankoop voor je privécollectie.

We leggen dan een huurperiode vast tijdens dewelke je het kunstwerk op het werk plaatst en dus in je kosten kan opnemen. De maandelijkse leasing is tegelijk een afbetaling van de verkoopprijs. Na afloop van de huurperiode kan je het resterende bedrag van de prijs dan voor jezelf aflossen. Op die manier kan je tot 84% van een kunstwerk fiscaal voordelig verwerven.  

Interesse in onze leasingformule? Contacteer ons gerust!

Hoe vind je de juiste kunst op het werk?

Het juiste kunstwerk kiezen voor op kantoor is niet eenvoudig. Het moet passen bij het bedrijf. Het is daarom van belang dat je goed nadenkt over wat je wilt uitdragen. Wil je mensen beroeren of verbijsteren? Of wil je net dat mensen gaan lachen?

Kies dan voor kunst dat deze emoties bij mensen triggert. Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wij zouden zeggen: kom eens langs bij de galerie. Hier kun je kunst bekijken en wordt je gelijk op de hoogte gebracht van alle mogelijkheden. Bovendien kun je op deze manier eens ervaren wat kunst zelf met je doet.

Onze galerie is gespecialiseerd in het vinden van kunst voor op het werk. Wij kunnen je precies helpen om de juiste sfeer te creëren.

Verder kun je ook kijken naar wat je zelf wilt. Wellicht ken je een kunstenaar? Of heb je al een bepaald beeld voor ogen? Hoe dan ook het is belangrijk dat je jezelf erin verdiept.

Een andere tip: kijk ook eens goed naar je klanten en bedenk wat zij misschien wel leuk gaan vinden.

Door kunst te lenen bij een kunstuitleen of te huren kun je kijken of het aanslaat. Je kunt kijken naar het effect op het werk. Groot voordeel is dat je het altijd kunt kopen mocht je het echt goed vinden. Hoe dan ook het is belangrijk dat je kijkt naar jouw bedrijf en wat je belangrijk vindt. Draag uit wat je uit wilt dragen en zoek kunst die jouw visie uitdraagt en de werksfeer bevordert.

Werk maken van kunst op het werk?

Wij beschikken over jaren ervaring met kunstleasing voor bedrijven en het introduceren van kunstwerken in kantoorgebouwen. Contacteer ons gerust om de mogelijkheden te bespreken!