Peter VAN OOSTZANEN

°1962

Bij Peter van Oostzanen (Leiden, °1962) zat het tekenen en schilderen er al op jonge leeftijd in. Na zijn opleiding bij het Nimeto (richting schilderen) vond hij emplooi als decorateur bij Hypsos. Na een verkeersongeluk begin jaren 90 van de vorige eeuw, stortte hij zich serieus op het maken van olieverfschilderijen en bekwaamde hij zich in zijn realistische schildertechnieken. Deze periode was ook cruciaal voor het ontstaan van zijn stijl: een herkenbare verhalende beeldtaal die aan het magisch realisme verwant is.

Ik haal mijn inspiratie uit het leven van alledag: vaak zijn het terloopse observaties die me verwonderen en aan het denken zetten. Na verloop van tijd zie ik dan opeens wat voor een draai ik aan die observatie wil geven. Dit idee leg ik vast in een vlotte schets

Deze schetsen vormen de basis verder uit te werken tot rijpe ideeën. Het resulteert in vaardig en precies geschilderde schilderijen. Peter van Oostzanen bouwt zijn werk zorgvuldig op:

 “Eerst zorg ik dat er een goed doordacht concept staat, dat de compositie klopt, de verhoudingen, de kleuren, et cetera. Vervolgens breng ik dat over op de drager zoals een doek of paneel. Dan begint het schilderen.”

In zijn schildertechniek volgt hij de voetsporen van de Oude Meesters. Laag over laag. Eerst de grote lijnen, dan steeds meer detail. Dit alles nog monochroom, daarna volgt pas de kleur. Op deze manier ontstaan prachtige, doorwerkte schilderijen.

Adres

Oostergemstraat 18
9850 Merendree
Belgium

Blog

 

 

Telefoon

0032(0)9 371 82 21
0032(0)476 67 30 61

Openingsuren tijdens de tentoonstellingen

vrijdag // zaterdag // zondag
14u – 19u
andere dagen of uren op afspraak

 

 

 

 

 

 

 

E-mail

info@lievelambrecht.be

Contactpersonen

Lieve Lambrecht
Marc Campens