Merab SURVILADZE

°1965

Merab Surviladze (°1965)  werd geboren in Tbilisi (Georgië) en begon reeds op zeer jonge leeftijd te schilderen. Na het beëindigen van zijn kunstopleiding aan de Tbilissi State Academy of Arts verhuisde hij naar Brussel om verder te studeren aan de Academie Royale des Beaux-Arts in Brussel.

De stijl van Merab kende een zeer grote evolutie. Oorspronkelijk schilderde hij met traditionele motieven eigen aan zijn land van herkomst. Heel snel echter kwam er een radicale breuk in zijn werk. In zijn zoektocht naar een derde dimensie in zijn schilderijen boetseert hij kleine acrylfiguurtjes die hij op het doek verlijmt. Deze figuurtjes werpen, al naargelang de belichting, een schaduw op het eigenlijke schilderij waardoor er een natuurlijke en dynamische diepte ontstaat die met gewone schildertechnieken moeilijk te verkrijgen is. De schilderijen van Merab lijken op luchtopnames waarin de chaos van spontane en druk bewegende mensenmassa’s als hoofdmotief steeds weer terugkeert

Merab Surviladze leeft en werkt in Brussel. Hij stelt regelmatig tentoon in Brussel, Londen en Tbilisi, zijn geboortestad. Zijn werk is internationaal verspreid.

Adres

Oostergemstraat 18
9850 Merendree
Belgium

Blog

 

 

Telefoon

0032(0)9 371 82 21
0032(0)476 67 30 61

Openingsuren tijdens de tentoonstellingen

vrijdag // zaterdag // zondag
14u – 19u
andere dagen of uren op afspraak

 

 

 

 

 

 

 

E-mail

info@lievelambrecht.be

Contactpersonen

Lieve Lambrecht
Marc Campens