Marco KÄLLER

°1956

Marco Käller (Nijmegen, 1956) geniet eerst een opleiding aan de kunstacademie van ’s-Hertogenbosch en de Artez hogeschool, waarna hij lessen volgt aan de Toneelschool van Arnhem. Hij wordt docent tekenen en richt ondertussen, samen met zijn partner Käthi Habig, een experimenteel theaterhuis op in Nijmegen.

In 1992 sluit hij deze periode af en gaat verder als beeldend kunstenaar en vormgever. Van in het begin laat hij zich hierbij inspireren door zijn liefde voor de zee en zijn passie als zeiler. In 2007 verhuist hij van Nijmegen naar Makkum aan het IJsselmeer, waar hij een atelier betrekt aan de haven.

Daar ontwerpt hij een indrukwekkende reeks sculpturen in Cortenstaal die allen -hetzij op een directe hetzij op een subtiele manier- te maken hebben met water en alles wat daar bij hoort.

Ondanks de enorme variëteit vormt zijn oeuvre een zeer coherent geheel. Kenmerkend daarbij is de doorgedreven manier waarop hij het staal versnijdt en verknipt tot er iets overblijft dat zo licht en organisch lijkt dat je zou zweren dat het uit de natuur komt en bij het minste zuchtje wind kan wegwaaien.

Adres

Oostergemstraat 18
9850 Merendree
Belgium

Blog

 

 

Telefoon

0032(0)9 371 82 21
0032(0)476 67 30 61

Openingsuren tijdens de tentoonstellingen

vrijdag // zaterdag // zondag
14u – 19u
andere dagen of uren op afspraak

 

 

 

 

 

 

 

E-mail

info@lievelambrecht.be

Contactpersonen

Lieve Lambrecht
Marc Campens