Wat is Kunst Aan Zet?

Kunst Aan Zet is een initiatief dat ervaren en minder ervaren kunstliefhebbers de kans geeft om werk van Vlaamse en Brusselse kunstenaars te ontdekken en in huis te halen. Via een renteloze lening kan je een fantastisch kunstwerk aankopen zonder de zorgen van een grote hap uit je budget. Er kan tussen de 500 tot 7000 euro geleend worden over een maximale termijn van twee jaar.

Wat kan je aankopen via de renteloze kunstlening?

Zowel beeldende als toegepaste kunst komt in aanmerking, zolang het gaat om unieke stukken of werk in beperkte oplage. Het medium speelt geen rol, je kan dus kiezen voor een schilderij, beeldhouwwerk, foto, installatie, etc .

Leenbedrag en afbetaling

De afbetaling is maandelijks in gelijke schijven. Naargelang het geleende bedrag kun je kiezen voor een afbetaling op 6, 12, 18 of 24 maanden.

Waar kan je aankopen via de renteloze lening?

Bij een netwerk van geselecteerde kunstgaleries kan je een kunstwerk kopen dat je kan afbetalen via de renteloze lening. Tijdens de proefperiode, die loopt van september 2019 tot het voorjaar 2020 kan je voor een renteloze lening enkel terecht in een 20-tal pilootgelaries, waaronder de galerie Lieve Lambrecht. Vanaf 2020 zal het netwerk geleidelijk uitgebreid worden.

Wil je ontdekken welke van onze kunstenaars in aanmerking komen voor een renteloze lening?

Surf dan even naar https://www.kunstaanzet.be/lieve-lambrecht

 

Kunst Aan Zet is een initiatief van de Vlaamse Overheid in samenwerking met Kunst In Huis en de vzw Hefboom.