Jonneke KODDE

°1958

Jonneke Kodde (Uithoorn 1958) heeft zich na haar opleiding aan de Vrije Leergangen in Amsterdam zelf in de techniek van modellering en beelden maken verder ontwikkeld. Zij kreeg snel bekendheid met haar ranke dynamische vogelsculpturen.

Haar inspiratie komt vaak direct uit de natuur: ranke vliegende vogels trekkend naar de volgende bestemming of terugkerend naar vroegere oorden. Daarbij is de observatie essentieel want de beweging van vleugels moet gevat in een ogenblik.

Altijd kijkend naar de natuur slaat zij de beelden op in haar geheugen die ze later in haar atelier zo rank mogelijk probeert vorm te geven.

Ze zoekt naar de grens wat technisch nog kan in brons. Als basis om te boetseren gebruikt ze zwarte was omdat in dit materiaal de slanke vormen treffend opgebouwd kunnen worden zodat  later het zware brons toch de indruk geeft dat de compositie loskomt en vliegt.

De inspiratie voor haar vogelbeelden kreeg zij van haar vader Piet van den Brandt die een oprechte liefhebber was van de natuur in al zijn eenvoud.

 

 

Adres

Oostergemstraat 18
9850 Merendree
Belgium

Blog

 

 

Telefoon

0032(0)9 371 82 21
0032(0)476 67 30 61

Openingsuren tijdens de tentoonstellingen

vrijdag // zaterdag // zondag
14u – 19u
andere dagen of uren op afspraak

 

 

 

 

 

 

 

E-mail

info@lievelambrecht.be

Contactpersonen

Lieve Lambrecht
Marc Campens