Etienne DESMET

°1943

Etienne DESMET (Gent 1943) studeert aan de Academie van Gent bij de beeldhouwers Robert Heylbroeck en Berten Coolens. Hij werkt eveneens in de ateliers van de schilders Jan Burssens en Pierre Vlerick. Daarna studeert hij aan het Hoger Instituut te Antwerpen bij de beeldhouwer Mark Macken. Sedert 1967 werkt hij jaarlijks een aantal maanden in de marmergroeven van Carrara (Italië).

Etienne DESMET behaalt heel wat onderscheidingen, waaronder de Prijs Ricard (Frankrijk), de Provinciale Prijs Oost-Vlaanderen, de tweejaarlijkse Rembrandt Bugattiprijs, enz.

Etienne DESMET doorloopt diverse stilistische periodes. Hij debuteert met plantenvormen, structuren waarin geometrische vormen in een ongewone sfeer geplaatst worden en die de sierlijke lijnvoering van de art nouveau weerspiegelen. Het zijn werken die de kloof tussen abstractie en figuratie vloeiend overbruggen. Op dat moment werkt hij vooral in marmer en polyester. Vanaf 1985 echter gaat hij ook kappen en zagen in hout. In een latere periode evolueert zijn werk sterk geometrisch met een contrasterend spel tussen materialen en tussen ruwe en gepolijste oppervlakten. Van dan af maakt hij ook beelden in brons. In de negentiger jaren realiseert hij vooral geometrische vormen in staal. 

Adres

Oostergemstraat 18
9850 Merendree
Belgium

Blog

 

 

Telefoon

0032(0)9 371 82 21
0032(0)476 67 30 61

Openingsuren tijdens de tentoonstellingen

vrijdag // zaterdag // zondag
14u – 19u
andere dagen of uren op afspraak

 

 

 

 

 

 

 

E-mail

info@lievelambrecht.be

Contactpersonen

Lieve Lambrecht
Marc Campens