Eric GOEDE

°1948

Eric Goede (°1948) volgde aanvankelijk een opleiding tot onderwijzer in Amsterdam en vervolgens een kunstopleiding in Culemborg. Hij begon zijn artistieke loopbaan als schilder, tekenaar en docent en gaf les in Culemborg, aan de Volksuniversiteit Utrecht en op een kunstenaarscoöperatie. In 1995 besloot hij zich volledig toe te leggen op de beeldhouwkunst.

Eric Goede staat met open ogen in de wereld en ziet vooral de verwonderlijke kant van het leven. Met een flinke dosis humor ontleedt hij de menselijke beweging en vangt deze met sierlijke lijnen in brons. Hierbij abstraheert hij niet alleen, hij accentueert ook delen van de mens waarmee de beweging wordt gemaakt. Het geeft zijn beelden een zekere lichtvoetigheid die blijft verwonderen. Uit zijn werken is duidelijk af te leiden dat de kunstenaar plezier in het leven heeft en met zijn beelden wil hij zijn vrolijke levenslust met de wereld delen.

De bronzen beelden van Eric Goede worden door hem zelf afwerkt en gepatineerd. Zijn beelden zijn glad, wat de bevroren beweging benadrukt terwijl de verfijnde patines de tactiliteit accentueert. Hij zoekt in zijn werk de limiet op van wat nog kan, de balans, hoe rank kracht kan zijn, hoe abstractie toch gevoel kan uitdrukken. Deze uitdagingen sporen Eric aan tot telkens nieuwe avonturen in zijn beeldhouwkunst.

Zijn werken zijn in veel privé collecties opgenomen, binnen en buitenland.

Adres

Oostergemstraat 18
9850 Merendree
Belgium

Blog

 

 

Telefoon

0032(0)9 371 82 21
0032(0)476 67 30 61

Openingsuren tijdens de tentoonstellingen

vrijdag // zaterdag // zondag
14u – 19u
andere dagen of uren op afspraak

 

 

 

 

 

 

 

E-mail

info@lievelambrecht.be

Contactpersonen

Lieve Lambrecht
Marc Campens