Bonnie SEVERIEN

°1978

Bonnie Severien behaalde in 2007 de graad van Bachelor of Fine Arts (BFA) aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Ze ontving vijf maal een nominatie voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst, en haar schilderijen werden onder andere tentoongesteld in het Koninklijk Paleis Amsterdam en het Gemeentemuseum in Den Haag. Onlangs werden schilderijen gepubliceerd in de Franse krant Le Monde Diplomatique. Voor modehuis Claudia Sträter maakte ze een aantal kunstopdrachten en haar werk is opgenomen in zowel privécollecties als museum- en bedrijfscollecties in Nederland, België, Engeland en Amerika.

Over haar werk schrijft ze het volgende:

In een wereld die meer en meer verstedelijkt is de noodzaak om een balans te vinden tussen architectuur en natuur urgenter dan ooit. Mijn kunstwerken verbeelden een nieuw paradijs waarin een gedroomde symbiose tussen modernistische architectuur en natuur ontstaat.
Sinds mijn jeugd heb ik altijd in nieuw gebouwde huizen gewoond, een lege white cube waar de natuur nog omheen moest groeien. Mijn behoefte aan het creëren van nieuwe natuur en er volledig door omringd te zijn, naast mid-century gebouwen met hun strakke orde, heeft de basis gelegd voor mijn schilderijen.
Ik creëer in elk kunstwerk een paradijs met de met utopische ideeën doorspekte modernistische architectuur en sublieme, weelderige natuur. Architectuur en natuur worden samen een nieuwe oase, ze gaan in elkaar op en weerspiegelen zich in elkaar.
De open architectuur geeft ruimte aan natuur en planten en bomen nodigen uit tot contemplatie en inspireren de beschouwer. De werken roepen een mysterieuze, serene sfeer op; door de fysieke afwezigheid van mensen worden de werken stille plekken die ruimte bieden om te mijmeren.’

Adres

Oostergemstraat 18
9850 Merendree
Belgium

Blog

 

 

Telefoon

0032(0)9 371 82 21
0032(0)476 67 30 61

Openingsuren tijdens de tentoonstellingen

vrijdag // zaterdag // zondag
14u – 19u
andere dagen of uren op afspraak

 

 

 

 

 

 

 

E-mail

info@lievelambrecht.be

Contactpersonen

Lieve Lambrecht
Marc Campens