Linda VERKAAIK

°1956

Linda Verkaaik volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht en vervolgens aan de Rijksacademie te Amsterdam. De veelzijdig uitgewerkte thema’s in het werk van deze vormgeefster, tonen niet alleen een uitgestrekt, vakgebied, maar laten ook een scala aan intensief, creatief onderzoek zien.

Wars van modes, ontwikkelde Linda Verkaaik een heel eigen, expressieve stijl. Op een haast schilderachtige manier verweeft ze metaal, glas en mozaïek tot ruimtelijke beelden die de kijker omhullen of verheffen.

Hierdoor ontstaan onorthodoxe oplossingen voor de invulling van onze leefomgeving. Kleur en ornament zijn niet weg te denken in haar objecten. Naast de landschappelijke projecten die zij bijvoorbeeld in het kader van het Oerolfestival (Terschelling) uitvoerde zijn haar blijvende monumentale creaties op vele plaatsen in Nederland te zien.

Van kleine bronzen medailles, tot grote meubels in de openbare ruimte. Van landart tot film en lichtprojecties. Ze is altijd op zoek naar manieren om verbinding te maken tussen materialen, vaardigheden, mensen en de manier hoe de natuur zich manifesteert in het werk.

 

Adres

Oostergemstraat 18
9850 Merendree
Belgium

Blog

 

 

Telefoon

0032(0)9 371 82 21
0032(0)476 67 30 61

Openingsuren tijdens de tentoonstellingen

vrijdag // zaterdag // zondag
14u – 19u
andere dagen of uren op afspraak

 

 

 

 

 

 

 

E-mail

info@lievelambrecht.be

Contactpersonen

Lieve Lambrecht
Marc Campens