van 28 juni tem 26 juli 2020

Beeld&Taal

Daniel AIRAM – Brody NEUENSCHWANDERDirk JANSSENS

Romy VAN RIJCKEVORSEL – Gaston DE MEYMichèle GROSJEAN

André VRANKEN


Laten we stoppen woord- en beeldcultuur tegen elkaar uit te spelen… Vertrekkend vanuit het woord kom je bij de beeldende taal uit. Vanuit het beeld beland je bij de denkende kunst. Beeld en taal raken innig verstrengeld in ‘beeldtaal’. Dat is een woord maar nog meer een concept dat een tweerichtingsverkeer op gang brengt. (Paul Dujardin, 2017)

Beeld&Taal is de titel van deze tentoonstelling die een aantal kunstenaars brengt die op een heel eigen manier taal en beeld met elkaar combineren. In bepaalde gevallen is taal het uitgangspunt, zoals bij Dirk JANSSENS (B) die met eindeloze variaties op het woord “Love” de grens met de abstractie opzoekt. Gaston DE MEY (B) reduceerde dan weer taal tot lettertekens die hij beroofde van hun oorspronkelijke functie en recycleerde als plastische elementen. In de werken van  Brody NEUENSCHWANDER (USA/B) wordt het ambacht van kaligraaf tot absolute kunst verheven, terwijl de graffiti die Daniel AIRAM (F) op zijn werken krast de schoonheid ervan alleen maar accentueert. Michèle GROSJEAN (B) streeft dan weer naar een doordachte balans tussen beeld en taal, terwijl in het werk van Romy VAN RIJCKEVORSEL (NL) een titel, nonchalant maar pertinent aangebracht, essentieel is om haar werk te begrijpen.

In deze eclectische verzameling van schilderijen brengen de sculpturen van André VRANKEN (NL), zwevend tussen abstractie en figuratie, een welgekomen rustpunt.

Op de hoogte blijven van volgende tentoonstellingen en evenementen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Adres

Oostergemstraat 18
9850 Merendree
Belgium

 

Telefoon

0032(0)9 371 82 21
0032(0)476 67 30 61

Openingsuren

vrijdag // zaterdag // zondag
14u – 19u
andere dagen of uren op afspraak

 

 

 

 

 

 

E-mail

info@lievelambrecht.be

Contactpersonen

Lieve Lambrecht
Marc Campens