van 27 april tem 19 mei

Ulrike BOLENZ

Figuren im Raum


Ulrike BOLENZ is een Duits-Belgische kunstenares met een zeer eigen stijl die het midden houdt tussen traditie en experiment.
De hedendaagse symbiose tussen mens en machine staat centraal in haar werk. Mannen èn vrouwen –of zijn het hybride wezens?- worden afgebeeld op platen van plexiglas, een materiaal dat doet denken aan computer- of schermen van smartphones, terwijl de ruis, de pixels en de fragmenten van barcodes, verwijzen naar de vele technologische ontwikkelingen die vandaag vast onderdeel zijn van ons leven. Door haar installaties op te bouwen in verschillende lagen bedriegt ze het oog en creëert ze, net als een computer, de illusie van ruimtelijkheid.
Dat ze bovendien vlot en virtuoos overschakelt van de ene artistieke taal op de andere en van het ene medium op het andere is in deze tentoonstelling te zien aan een reeks indrukwekkende schilderijen die naast haar installaties en fotowerken tentoongesteld zijn.
Ulrike Bolenz geniet een internationale bekendheid. Haar werk is opgenomen in tal van binnen- en buitenlandse collecties.

Adres

Oostergemstraat 18
9850 Merendree
Belgium

 

Telefoon

0032(0)9 371 82 21
0032(0)476 67 30 61

Openingsuren

vrijdag // zaterdag // zondag
14u – 19u
andere dagen of uren op afspraak

 

 

 

 

 

 

E-mail

info@lievelambrecht.be

Contactpersonen

Lieve Lambrecht
Marc Campens