Frank MAIEU

°Wilrijk 1952

 

Frank Maieu wordt geboren in Wilrijk in 1952. Hij volgt een opleiding regent plastische kunsten aan de Rijksnormaalschool te Gent (1971-73) waar hij onder andere les krijgt van Octave Landuyt.
Vertrekkende vanuit een diepe zin voor het fantastische en surrealistische, puttend uit een grenzeloze verbeelding en met de nodige zin voor ironie en zelfrelativering construeert Frank Maieu werken die opvallen door hun ongewone zin voor opbouw en compositie.
Het werk van Maieu kan thematisch opgedeeld worden in reeksen. Over de grenzen van deze reeksen heen kan men stellen dat Maieu een zeer algemene humanistische bekommernis heeft, samen te vatten in de vraag : “Wat doet de mens met de mens”. Schilderkunstig hanteert hij nu eens een zeer realistische lijnvoering (soms zelfs verwant aan de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid van een Otto Dix), dan weer een lossere, meer expressionistische stijl, al eens op de grens van de karikatuur af. De schilderijen worden aangevuld door sculpturen in keramiek in combinatie met andere materialen zoals ijzer, hout en steen.
Frank Maieu ontving een onderscheiding voor de Jeune Peinture Belge in 1971/72/73/74.

 

Coming manKeramiek e.a. Homme de terreGemengde techniek De wachtzaalGemengde techniek DépressionKeramiek Nose white and the little dwarfsGemengde techniek Het mirakelGemengde techniek Women for peaceGemengde techniek ArmourKeramiek {De wachtkamer} - keramiek / mixed media {De wachtkamer} - keramiek / mixed media