van 27 oktober tem 17 november

two of a kind

Yvan THEYS & Romy VAN RIJCKEVORSEL


two of a kind toont werk van twee kunstenaars die tot een verschillende generatie behoren, die elkaars werk nooit gekend hebben maar die toch een grote gemene deler bezitten: la condition humaine.

Yvan Theys (1936 – 2005) is een schilder en beeldhouwer die, in het begin van de jaren ’60, samen met Raveel en andere vrienden-kunstenaars, een nieuwe visie op de relatie tussen abstractie en figuratie ontwikkelde. In zijn latere beeldtaal ziet men hoe de menselijke figuren steeds meer verwrongen en gefragmenteerd worden terwijl de psychische geladenheid steeds explicieter aanwezig is.

Voor de Nederlandse kunstenares Romy Van Rijckevorsel is de mens met al zijn gebreken een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ook zij zoekt een balans tussen abstractie en figuratie en laat daarbij haar fantasie de vrije loop. Dat het soms schuurt en wringt vindt ze juist goed, want schilderijen die afstoten en tegelijk aantrekken zijn vaak het meest interessant voor de kijker.


 

F I N I S S A G E

Zondag 17 november
          • vanaf 14u bieden we u doorlopend een glas wijn, koffie en taart aan
          • om 16u kan u deelnemen aan een geleid bezoek aan de tentoonstelling: Marc Campens zal het hebben over de kunstenaar Yvan Theys en uitleg geven over de titel van deze tentoonstelling “two of a kind”. Daarna zal Romy Van Rijckevorsel een aantal van haar werken toelichten
Gratis toegang – reservatie niet vereist

 
Adres

Oostergemstraat 18
9850 Merendree
Belgium

 

Telefoon

0032(0)9 371 82 21
0032(0)476 67 30 61

Openingsuren

vrijdag // zaterdag // zondag
14u – 18u
andere dagen of uren op afspraak

 

 

 

 

 

 

E-mail

info@lievelambrecht.be

Contactpersonen

Lieve Lambrecht
Marc Campens