Gilbert DECOCK - Albert RUBENS - Roger DEMYTTENAERE

Gilbert DECOCK – olie op doek
Albert RUBENS – acryl op doek
Roger DEMYTTENAERE – lichtsculpturenVERNISSAGE op zondag 22 februari om 16u
in aanwezigheid van de kunstenaars en van mvr. Angèle Decock

Tentoonstelling tot en met 15 maart 2015
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14u00 tot 18u00

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SELECTIE uit de RESERVE
Yvan THEYS (schilderijen) & Guy TIMMERMAN (sculpturen)


Gilbert Decock
Albert Rubens
Albert Rubens
Roger Demyttenaere
Roger Demyttenaere

Vierkant, cirkel en ruit lopen als een rode draad door het oeuvre van Gilbert DECOCK. In een eerste faze zijn ze terug te vinden in uitgepuurde zwart/witte configuraties, later evolueren ze naar kleurrijke en complexe combinaties, waarbij zelfs het vlak doorbroken wordt om de lijnen vrij spel te geven. Uiteindelijk overheerst opnieuw de eenvoud en vinden lijn en vlak een perfect evenwicht.

Alle werken van Albert RUBENS zijn via objectieve wiskundige regels te herleiden tot een kubus. Kleur wordt systematisch geweerd, alleen strak zwart en wit wordt toegelaten. Ondanks deze zelf gekozen beperkingen en een strikt seriële werkmethode weet de kunstenaar een verbazend veelzijdig en zeer persoonlijk universum te creëren.

De glassculpturen van Roger DEMYTTENAERE hebben, ongeacht hun afmetingen, monumentale allures en doen bijna steeds onbewust aan architecturale constructies denken. Ze zijn op een ingenieuze manier opgebouwd uit strakke glasplaten en voorzien van doordacht geplaatste lichtbronnen. Het licht, dat zich een weg baant door dit glazen labyrint, wordt op een subtiele manier gebroken, gefilterd en verstrooid, en wordt zo een essentieel onderdeel van het werk.

 

<< Terug