Gilbert DECOCK
André VRANKEN


Vernissage
op zondag 21 april om 16u
in aanwezigheid van mvr. Angèle Decock en André Vranken

De tentoonstelling loopt tot en met zondag 19 mei
en is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14u tot 19u

uitzonderlijk open op:
woensdag 01 mei
donderdag 02 mei
donderdag 09 mei (OLH Hemelvaart)Gilbert DECOCK – schilderijen
André VRANKEN - sculpturenGilbert Decock
André Vranken

Hoe ambitieus is het om een geometrisch abstract schilder en een figuratief beeldhouwer op een harmonieuze manier in éénzelfde tentoonstelling samen te brengen?
Het lukt, dankzij één magisch woord: uitgepuurd.
In zowel de schilderijen van Gilbert Decock als de sculpturen van André Vranken is namelijk alles teruggebracht tot de essentie waardoor beiden wonderwel perfect samen passen.
Voor het werk van Gilbert Decock -een zoektocht van een halve eeuw met als enig thema vierkant, cirkel en ruit- hebben we doelbewust gekozen voor zijn meest sobere en ingetogen werken, onder andere uit de periodes 1991/93 en 2003/2004, aangevuld met enkele oudere zwart/witte schilderijen.
In de bronzen torsos van André Vranken is het menselijk lichaam ontdaan van alle franjes, zonder echter afbreuk te doen aan visuele spanning of zeggingskracht. Zijn beelden zijn een combinative van subtiele maar weloverwogen inkepingen, torsies en uitstulpingen waarbij de bast die elk beeld omhult –het resultaat van een precies gestuurd gietproces- zorgt voor een doorleefdheid en een ziel.

 

<< Terug