---- the FUPING eleven ----
Belgische keramiek in China – C้ramique belge en Chine

Van zondag 01 februari 2009 tot en met zondag 08 maart 2009
vrijdag - zaterdag - zondag van 14h00 tot 18h00

Vernissage op zondag 01 februari om 16h00
in aanwezigheid van de kunstenaars


Emile DESMEDT – Tjok DESSAUVAGE – Nathalie DOYEN – Mieke EVERAET
Marieke PAUWELS – Patrick PICCARELLE – Stefan SERNEELS – Gerda STEEGMANS
Rik VANDEWEGE – Johan VAN GEERT – Bruno VERMEIREN

FLICAM
FLICAM
FLICAM
FLICAM
FLICAM
FLICAM
FLICAM
FLICAM
FLICAM
FLICAM
FLICAM
FLICAM

Begin juli 2008 trokken elf Belgische keramisten naar Fuping in de provincie Shaanxi, China om er gedurende een maand te werken in de Fuping Pottery Art Village. Het resultaat van hun arbeid kreeg permanent onderdak in het gloednieuwe Belgisch paviljoen van het FuLe International Ceramic Art Museum.
Verblijfskosten en hotel werden betaald door het Chinese museum, terwijl de vliegtuigreis van een aantal deelnemers gesponsord werd door Design Vlaanderen.
De bezieler van het project was Dr. I Chi Hsu die van het museum een wereldproject voor keramiek wil maken.
De samenwerking was in eerste instantie tot stand gekomen na een bezoek van Dr. Hsu aan keramist Piet Stockmans. Hij vroeg de kunstenaar een lijst van andere Belgische keramisten en zo is de bal een aantal jaar geleden aan het rollen gegaan. Door een toevallige ontmoeting op een workshop in Peking tussen Dr. Hsu en Marieke Pauwels werd de draad terug opgenomen en heeft Marieke Pauwels de oorspronkelijke selectie aangevuld met een aantal jonge namen.
Uiteindelijk nam een groep van elf keramisten deel aan het project. Onder hen waren een aantal keramisten die erkend zijn door Design Vlaanderen, zoals Tjok Dessauvage, Mieke Everaet, Marieke Pauwels, Patrick Piccarelle, Rik Vandewege en Johan Van Geert. Maar ook niet-erkende keramisten zoals Emile Desmet, Nathalie Doyen, Stefan Serneels, Gerda Steegmans en Bruno Vermeiren maakten deel uit van de selectie.
"The FUPING eleven" brengt de elf Belgische keramisten opnieuw samen in een tentoonstelling die opvalt door haar verscheidenheid en de gedurfdheid van een aantal projecten.

 

<< Terug